ACT! Interventieteam controleert woning in Valkenburg

Geplaatst op vrijdag 30 augustus 2024

ACT! Interventieteam controleert woning in Valkenburg

Tijdens de controle van een woning in Valkenburg is een hennepkwekerij in aanbouw en een illegale massagesalon aangetroffen. Tegen de huurder van de woning worden vervolgstappen ondernomen. Het ACT! Interventieteam voerde de controle uit en werd daarbij ondersteund door de politie.

De toezichthouders van het ACT! Interventieteam kwamen na meldingen uit bij een woning in Valkenburg. Na controle blijken er inderdaad misstanden te zijn. Burgemeester Daan Prevoo: “Het ACT! Interventieteam is bij de woning gaan kijken en trof daar een illegale massagesalon aan. Dat is in onze gemeente op deze locatie niet toegestaan.”

Kwekerij in aanbouw
Het bleef niet alleen bij deze overtreding. Toen de toezichthouders in de kelder gingen kijken, troffen zij een hennepplantage in aanbouw aan. “Hier werden duidelijk voorbereidingen getroffen om hennep te gaan kweken”, zegt burgemeester Prevoo. “Alle attributen die je nodig hebt om dit te doen waren aanwezig. En de kelder was ook al zodanig ingericht. Alleen de hennepplanten ontbraken nog. Ook deze voorbereidingshandelingen zijn strafbaar.”
De politie heeft alle spullen in beslag genomen. Tegen de huurder worden vervolgstappen ondernomen.

Verdachte situaties melden
“Ik ga nadenken of het pand gesloten kan worden, omdat de Opiumwet is overtreden”, zegt de burgemeester. Hij voegt eraan toe dat hij erg blij is dat de productie van drugs is voorkomen. “Deze drugs worden in ieder geval niet meer op straat verkocht. Bovendien leveren dit soort kwekerijen ook nog eens brandgevaar op. Dit mooie resultaat hebben we te danken aan de alertheid van de melders. Daarom is het zo belangrijk dat inwoners verdachte situaties altijd melden bij de politie of Meld Misdaad Anoniem. Alleen samen houden we onze gemeente leefbaar en veilig.”

ACT! Limburg
Om bestuurlijke controles uit te voeren is het ACT! Interventieteam in het leven geroepen. Dit team werkt al enkele jaren in Noord-Limburg en is inmiddels actief in heel Limburg. Het ACT! bestaat uit toezichthouders van gemeentes en werkt indien nodig samen met politie en overige overheidspartners. Ze komen onder andere in actie door anonieme meldingen van inwoners. Anoniem melden kan via meldmisdaadanoniem.nl of 0800 7000.

Meer nieuws