Gemeente geeft woningeigenaren € 2.000,- voor isolatie

Geplaatst op donderdag 24 oktober 2024

Inwoners van Valkenburg aan de Geul kunnen profiteren van een nieuwe, aantrekkelijke actie voor het isoleren van hun woning. Hiermee kunt u de energierekening verlagen en het comfort van uw woning vergroten. Inwoners die dat het hardste nodig hebben kunnen een vergoeding krijgen van maximaal € 2.000,- voor het isoleren van hun woning. Met de campagne Valkenburg Isolatieklaar gaat de gemeente deze actie samen met de WoonWijzerWinkel Limburg uitvoeren.

Woningisolatie

De hoge energieprijzen maken energiebesparende maatregelen meer nodig dan ooit. Goed geïsoleerde woningen verbruiken aanzienlijk minder energie, wat niet alleen de maandelijkse energiekosten verlaagt, maar ook het wooncomfort aanzienlijk verhoogt.

Toch zijn de kosten voor het isoleren voor veel huishoudens een drempel. Met de actie Valkenburg Isolatieklaar wil de gemeente u helpen door maximaal € 2.000,- te vergoeden voor de kosten van isolatie. Dit bedrag komt bovenop de al bestaande landelijke regelingen. Hierdoor wordt het nemen van isolatiemaatregelen financieel aantrekkelijk.

Vooral woningen die slecht geïsoleerd zijn, profiteren het meest van deze maatregelen. De isolatiecoach, een specialist vanuit de WoonWijzerWinkel Limburg, begeleidt u bij het kiezen van de beste isolatiemaatregelen en het aanvragen van de vergoeding van € 2.000,-.

Gratis EnergieBespaarPlan

Niet iedereen kan meedoen. Kijk op de website www.valkenburgisolatieklaar.nl (Deze link gaat naar een externe website) of u in aanmerking komt voor deze actie. U kunt zich dan meteen aanmelden voor een gratis adviesgesprek met een isolatiecoach.

Tijdens dit bezoek aan huis worden de isolatiemogelijkheden van uw woning bekeken. Denk hierbij aan spouwmuur-, vloer- of dakisolatie, maar bijvoorbeeld ook aan glasisolatie. U krijgt daarna een EnergieBespaarPlan op maat, waarin alle mogelijke isolatiemaatregelen duidelijk zijn beschreven. Ook de besparingen, kosten en terugverdientijden zijn hierin beschreven.

Vaak kan met het bedrag van € 2.000,- al één of meer delen van de woning worden geïsoleerd. Dan hoeft u dus geen extra geld bij te leggen of lenen.

Waarom meedoen?

De voordelen van deelname zijn: lagere energiekosten, een comfortabelere woning, een hoger energielabel en een waardevolle bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Met de ondersteuning van de isolatiecoach wordt het heel eenvoudig om te isoleren, zonder dat u zelf de technische kennis hoeft te hebben of alles zelf moet uitzoeken.

Aanmelden voor de actie

Wilt u in aanmerking komen voor de vergoeding van € 2.000,- en het gratis advies van de isolatiecoach? Kijk op www.valkenburgisolatieklaar.nl (Deze link gaat naar een externe website). Hier staat alle informatie over de actie en kunt u zich eenvoudig aanmelden. Als u vragen heeft of u telefonisch wilt aanmelden, bel dan naar 085 - 06 42 246. Let op: voor de actie geldt op = op, dus wees er snel bij!

Meer nieuws